3d tisk mi je v študijskih letih prinesel kar lep prihodek

3d tisk mi je v študijskih letih prinesel kar lep prihodek

Skozi čas, ko sem študiral na univerzi, sem zelo veliko svojega časa porabil za 3d tisk. To pa zato, ker me je ravno v tistem obdobju začela ta tema zelo zanimati, saj sem imel tudi nekaj idej, kako bi lahko s tem zaslužil nekaj denarja iz svojega hobija, kar pa bi bilo zelo dobro.

3d tisk mi je v študijskih letih prinesel kar lep prihodek

Vse skupaj pa se je začelo, ko smo že v prvem letniku na faksu imeli predmet, ki se je fokusiral ravno na 3d modeliranje, kar pa je ključno področje, če se želimo ukvarjati z 3d tiskom. Tam smo se naučili vse o temu, kar je potrebno vedeti, ko se želimo lotiti izdelovanja kakšnega 3d modela oziroma objekta. Tako smo spoznali tudi različne tehnike modeliranja, ki pa so mi vse prišle še kako prav, ko sem se preusmeril na 3d tisk.

Tako pa sem z vsem svojim znanjem, ki sem ga dobil pri predmetu 3d modeliranja, lahko začel kakšen projekt sam doma. Zato pa sem najprej prihranil nekaj denarja, s katerim sem si nato lahko doma kupil 3d tiskalnik, ter se je lahko 3d tisk končno začel. 

Tako pa sem začel s tem, da sem najprej različne modele iz 3d modeliranja probal natisniti, da sem videl, kako bi se moje ideje obratovale pri tisku. Nato pa sem moral spremeniti določene tehnike, s katerimi sem prej modeliral, ter jih prilagoditi specifično za 3d tisk.

No, ko pa sem vse to naštudiral, pa sem se odločil, da bom naredil spletno stran, kjer bi lahko prodajal razne izdelke, ki sem jih naredil in zmodeliral sam. Tako so bila to razna stojala za razne potrebščine, ki bi jih ljudje lahko potrebovali v vsakodnevnem življenju. To pa je bilo zelo uspešno, tako da sem svojo spletno stran, oziroma spletno trgovino čedalje bolj večal, kar pa mi je med študijskim časom prineslo kar nekaj zaslužka, praktično iz mojega hobija, kar pa mi je bilo zelo všeč, ter sem bil na to zelo ponosen.