Za kaj ste se odločili za laminat in ne za parket

Za kaj ste se odločili za laminat in ne za parket

Ali bi lahko rekli, da se človek enostavno odloči za parket, če ima dovolj denarja in za laminat, ker je cenejši in si parketa ne more privoščiti?

Sama bi rekla, da je odvisno zakaj stanovanje ali hišo delaš, kakšen izgled želiš in koliko denarja želiš zapraviti za določene stvari. Pri nas je sama odločitev botrovala glede na to, koliko ur se dela laminat in koliko ur se dela parket. Ko sem poklicala mojstra glede parketa in laminata, mi je iz prve roke povedal, da je ura polaganja parketa dražja in da dela več ur, kot pa polaganje laminata, ker je parket bolj zahteven, laminat pa se polaga enostavno in hitreje, ker polagaš z klikanjem in gre zelo hitro, kar pa pri parketu ni mogoče.

Da sem prihranila veliko več denarja, ker sem izbrala laminat se ve, tako sem prihranila dvakrat, prvič, ker je cenejši in drugič, ker je ura polaganja cenejša, vse skupaj pa se dela krajši čas. Bala sem se predvsem obrabe, ker so mi vsi govorili, da se laminat hitro obrabi in da potem nočem vedeti, koliko stroškov si bom nakopala, ko ga bom metala ven in dajala noter parket, zato da nas se že zdaj odločim za parket. Nisem poslušala, ker sem bila finančno omejena, vedela sem da bom pazila, kako in kaj delam z njim in danes je minilo 5 let in naš laminat je še kot nov. Nekateri ne morejo verjeti, pa je tako. Meni bi bilo čisto vseeno, ali je sedaj na tleh parket ali laminat, ker se je odlično odnesel.

Če bi še enkrat polagala tla, bi izbrala isto, ker sem zadovoljna z njim, pa še prihranila sem nekaj denarja. Včasih nas preveč zanese v to fineso po nepotrebnem, ali sedaj jaz hodim po parketu ali pa imam laminat sploh ni bistvo, pomembno je da so tla kakovostno narejena in to je to kar šteje.