Na strehi nam je puščal žleb

Na strehi nam je puščal žleb

Naša hiša je dokaj nova, zgrajena je bila pred petimi leti. Še danes se spominjam, ko smo se vselili, da sva si z možem rekla, da sedaj pa bo nekaj časa mir glede denarja, ker sva do takrat vsak evro vlagala samo v hišo. Ko je prišla po petih letih zima in je bilo res ogromno dežja, sem videla, da je na koncu hiše bilo vedno zelo mokro in da zagotovo spušča žleb, ker sem videla, da teče po žlebu. 

Povedala sem možu in on mi ni verjel, ker je bil prepričan, da se to ne moremo zgoditi, da bi žleb puščal. Kako bi se to zgodilo pri skoraj novi hiši, in če se je res, potem so žlebovi še v garanciji. Nisem mu mogla pokazati, ker takrat ni deževalo. Počakala sva na dan, ko je deževalo, da sva šla skupaj gledat žleb, če res pušča. Takrat je tudi on videl, da je res. Bil je prav šokiran, da se je to zgodilo tako hitro. 

Poklical je tistega, ki nam je žlebe montiral, niti ni šel pogledat žleba, ker ni mogel, saj je hiša bila previsoka. Gospod je rekel, da bo prišel pogledat naslednji teden, in ko je prišel, je povedal, da ima žleb luknjo, ki jo bo treba zapreti, da to ni veliko dela in če se strinjava, da to naredi takoj. Seveda, sva se strinjala, naj čim prej popravi ta žleb, ker če bo piščal pozimi, bo nevarno, da voda zamrzne in tako lahko kdorkoli pošteno pade. 

Veni uri je žleb bil popravljen, ni bilo treba nič plačati, ker je žleb bil še v garanciji. Gospod nama je povedal, da se to res zgodi poredko, in če bova še kje na žlebovih imela problem, naj ga pokličeva in bo prišel popravit. Nisva se jezila, saj ni on kriv, pa še tako lepo nama je vse razložil in takoj tudi popravil.