Ko ti ne odgovarja čisto nobena postelja

Ko ti ne odgovarja čisto nobena postelja

Kaj bi pa vi rekli človeku, ko mu ne odgovarja čisto nobena postelja in nikjer ne spi dobro? Sam imam brata, ki bi ga lahko samo poslušal, kako jamra o svojem življenju in kako je on bogi, da mora skrbeti za vse in da vsi nekaj hočemo od njega. Tako je on revež, ki podnevi samo dela za vse druge, ponoči pa ne spi, pa ni kriva postelja, ampak nekaj drugega. 

Sam sem šel od doma in sem se izoblikoval po svoje, kar je bila naj boljša odločitev v mojem življenju, saj sem šel iz močno zakopanih okvirjev in sem danes srečen. Meni postelja pomeni dobro spanje in vedno ko grem spat, sem srečen in vem ,da se moram naspati za novi dan. Potem pa poslušam mojega brata, kako je vse težko, naporno, kako jaz nič ne vem, kako je meni vse lahko, on pa mora živeti tako grozno, nekaj časa se ti še smili, potem pa ko potegneš črto vidiš, da si v bistvu ti moral veliko več narediti v življenju in da bratu sploh ni težko. Njemu še postelja predstavlja problem, kolikrat je prekel, da zvečer postane paničen, ker bo šel spat, ker ve, da ne bo dobro spal. Pa kako boš dobro spal, če greš že z takimi občutki spat.

Sam sem drugačna osebnost, rad bi imel brata, ki bi me razumel, s katerim bi se lahko nasmejal, ne pa da moram paziti na besede, da ne bom kaj narobe rekel. Na zadnje ko sem rekel ,da pri njemu ni problem postelja, da enostavno preveč razmišlja, ko gre spat, se ni z menoj pogovarjal cel teden, kaj boš potem govoril. Če hočem imeti brata, ki se pogovarja z menoj, mu moram dati vse prav in potem je vse ok. Pa naj bo to njegova napačna postelja ali pa, da je res revček.