Klicni center nam je v podjetju konkretno dvignil prihodek

Klicni center nam je v podjetju konkretno dvignil prihodek

Z družino smo lastniki podjetja, kjer prodajamo razno pohištvo, torej razne omare, postelje, mize, klopi, stole in še mnogo drugega. Takšna vrsta podjetja pa pogosto dobiva klice, o raznih izdelkih, kot na primer, če so na zalogi, kakšen bi bil rok dostave in podobno. Zato smo se odločili, da bo obvezno, da vzpostavimo klicni center za naše podjetje.

Tako smo zaposlili ekipo oziroma agente, ki nam pomagajo, da klicni center deluje, tako kot mora. Tako nudijo strankam telefonsko število, na katero lahko pokličejo v primeru, da imajo kakšno vprašanje glede izdelkov, dobave ali kaj podobnega.

Klicni center nam je v podjetju konkretno dvignil prihodek

Največ strank pa po navadi kliče zato, ker jih zanima, ali imamo določene izdelke na zalogi. Nato pa se še zmenijo za vse različne barve, katere so na voljo in pa vprašajo po ceni. Naloga, ki jo ima naš klicni center pa je, da stranki zagotovi vse te informacije in jo med drugim tudi preusmerja na morebitno boljše pohištvo, ki ga ponujamo, glede na njene potrebe.

Zato smo ob izbiri ekipe za klicni center bili kar izbirčni, saj smo morali najeti takšne ljudi, ki se znajo pogovarjati z strankami in ugotoviti, kaj so njene potrebe. Glede na te potrebe pa mora kvaliteten klicni center ugotoviti, kateri izdelek iz podjetja bo najbolj ustrezal tem potrebam, tako da lahko stranki zagotovi izdelek, ki bo kot nalašč za njo.

Tako je bila vzpostavitev klicnega centra ključna za uspešno delovanje našega podjetja, saj smo lahko s tem strankam zagotovili vse informacije, ki so jih potrebovale. Veliko strank bi raje poklicalo podjetje ter se na tak način prepričalo, ali ima to podjetje izdelek, ki ga potrebuje, kot pa da bi se odpravila v trgovino ter se prepričala sama zase. Zato je klicni center zelo izboljšal tudi samo količino strank, ki jih sedaj dobivamo na dnevni bazi, kar pomeni, da je bila to zelo pametna investicija.