Tematske poti

Čudovite poti na Koroškem

Nahajate se:

Razgledna pot Kapla

Kraj: Podvelka

Kapla je idilična vas sredi kozjaških hribov. Kmetije so posejane na slemenu Kozjaka, med povirjem Ožbaltskega potoka in Črmenice. Razgledna pot po kapli se pričenja pri lipi, ki je bila posejana ob samostojnosti Slovenije leta 91, zraven nje pa najdemo Štrabekov tajht, iz katerega izvira Ožbaltski potok.

Po poti se podamo naprej mimo Stajanovega vikenda do klopce na robu gozda. Ko se podamo dalje po cesti najprej prečkamo cesto in se spustimo do Farovškega in Pirmanovega ribnika. Razgledna pot se nadaljuje po cesti do Žumrove kmetije, od tam naprej pa pridemo do Odomovega jezera s starim vodnim mlinom. Od jezera se usmerimo dalje navzdol po cesti do Čumanovega jezera, kjer so ljudje preoznali dobrodejno energetsko delovanje.

Popotnika pot ponese do kmetije Čuman, Ledijenkovega studenca, kmetij Topajšenk, Močivnik, Čevnik, Čebasnik in Pohnik. Kmetije so idilične in vsaka pripoveduje svojo zgodbo težkega kmečkega življenja in okoliške neokrnjene narave. Pot zaključimo pri cerkvi sv. Katarine.

Dolžina poti 9 km
Višinska razlika 140m
Čas hoje 2 do 3 ure
Vrsta poti Primestna
Zahtevnost Nezahtevna pot

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information