Tematske poti

Čudovite poti na Koroškem

Nahajate se:

Planinska pot na Košenjak

Kraj: Dravograd

V Dravogradu zavijemo proti Ojstrici, potem pa po 30 m pri veliki markaciji na škarpi zavijemo levo. Vseskozi sledimo markacijam, ki nas zanesljivo vodijo med ozkimi ulicami Podgrada in po 15 minutah hoje že lahko opazujemo Dravograd "od zgoraj navzdol". Tu se tudi konča naše raziskovanje mestnih ulic. Takoj za zadnjimi hišami zavijemo levo v gozd, ki pa se po nekaj minutah hoje že tudi konča, saj pridemo na cesto, ki nas vodi do ruševin starega gradu.

Mimo gradu nadaljujemo s hojo po cesti vse do kmetije Becl in počasi zapustimo cesto, prečkamo travnik ter se začnemo vzpenjati po gozdni planinski poti. Po nekaj časa hoje prispemo na travnik pri kmetiji Medved, od koder se nam prvič ponudi prelep pogled na Strojno, Šteharski vrh, Peco,... Zatem se spet podamo nazaj v gozd, vse do Treh križev, kjer si lahko odpočijemo pri kapelici ob starem taborniškem prostoru.

Od Treh križev naprej nadaljujemo s hojo po cesti in kasneje nekaj 100 metrov po poti, dokler da ne prispemo do razcepa, od katerega vodi pot proti planinskemu domu Košenjak, vendar mi nadaljujemo po planinski poti proti vrhu Košenjaka. Od tu nas do vrha loči še približno 50 min hoje. Po dobrih 20 minutah zopet sekamo cesto, po kateri prav tako poteka planinska pot do planinskega doma (če bomo iz vrha sestopali po tej poti, se bomo proti planinskemu domu podali tukaj). Po približno pol ure vzpona pa že zagledamo vršno jaso, na kateri se lahko ob lepem sončnem dnevu razgledamo po okoliških hribih in si na klopeh privoščimo zaslužen počitek. Po počitku se odpravimo navzdol proti Dravogradu. Z vrha sestopimo mimo planinskega doma Košenjak in naprej čez Ojstrico v Dravograd.

Dolžina poti 8,3 km
Višinska razlika 1160m
Čas hoje 2 do 3 ure
Vrsta poti Hribovska
Zahtevnost Srednje zahtevna pot

Priponke

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information